Diamond Themepark Awards 2020

Het stemmen is weer begonnen! In het voorjaar van 2020 worden opnieuw de oscars uitgereikt voor de beste pretparken & dierentuinen van de BeNeLux & Europa. Dit is al de tiende editie waarbij een gespecialiseerde vakjury & volksjury mag stemmen op zijn of haar favoriete park, achtbaan, dierentuin.

logoDTPA2019 1200x370

Sinds dit jaar is er alvast geen parkjury. Dit waren de parken zelf die hun keuze naar voor mochten dragen. Hiervan zijn ze dus afgestapt. Maar er is nog een grote verandering doorgevoerd. Zo zijn de categorieën beter verdeeld voor het stemmen. Er zijn 4 hoofdcategorieën met daaronder een aantal subcategorieën.

  • BeNe-pretparken 
  • BeNe-dierenparken
  • BeNe-parken
  • Eu-parken

Wil je ook nog alle subcategorieën kennen? Dan kan je HIER een kijkje nemen.

Deze hele uitreiking en organisatie is het werk van 2 thrillfreaks met name Patrick van Parkworld-Zoo.be & Vincent van Pretparkbeest.

Dit jaar is het gastpark Bellewaerde. Dat is zeker niet zo vreemd want dit park is zowel een pretpark als ook een dierentuin. Het ideale gastpark voor deze speciale 10e editie.

Image result for bellewaerde

Sinds dit jaar is J.Coasters meegenomen in de vakjury. Hiervoor ben ik de organisators enorm dankbaarvoor. Via de link zien jullie ook de andere juryleden. Dit zijn allemaal bekende websites die kennis hebben van zaken in de pretpark of dierentuin wereld. Deze vakjury bestaat zowel uit BeNeLux juryleden als ook internationale juryleden.

Wie zijn of haar steentje wil bijdragen aan deze stemming kan nog stemmen tot 29 februari op jouw favoriete park en/of attractie. Stemmen kan HIER.

Image result for kcc

Dat ik dit jaar mee in de vakjury zit heb ik ook te danken aan KCC Entertainment Design. In het voorjaar van 2019 kreeg de kans om bij hun stage te lopen. Tijdens die stage mocht ik dan ook nog eens mee naar deze Award-uitreiking waarvoor ik hun zeer dankbaar voor ben. Het was een ongelofelijke ervaring. Hieronder kan u alvast enkele foto’s vinden van afgelopen editie in de Efteling.

Hieronder zien jullie nog eens de winnaars van afgelopen editie.

Gestemd? Dan is het nu afwachten op deze geweldige uitreiking!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s