Inversies: Kurkentrekker

Onze tweede inversie is ook een klassieker. Dit is een variant op de bekende looping. Deze is gewoon een beetje scheef getrokken. In pretparktermen of gewoon in het Engels noemt men dit een CORKSCREW. Dit staat voor schroef. Maar deze beroemde inversie lijkt ook op een standaard voorwerp wat iedereen in huis heeft namelijk een kurkentrekker voor een flesje wijn te openen. Het stukje spiraal lijkt dan sprekend op de inversie.

Bij dit soort heb je ook weer heel wat varianten zoals de DOUBLE CORKSCREW. Dit zijn gewoon twee kurkentrekkers achter elkaar. Het bekendste voorbeeld voor België & Nederland is de Python uit de Efteling. Maar ook de Big Loop in Heide Park heeft dit element. Big Loop is precies ook een uitgetrokken versie van zijn bekende collega uit het Nederlandse sprookjespark. Er bestaan natuurlijk nog veel meer varianten van dit type maar deze komen later aan bod!

In het Amerikaanse Cedar Point staat zelfs een achtbaan die naar deze inversie is genoemd. De Corkscrew was de eerste achtbaan ter wereld met 3 inversies. Op dit moment is de achtbaan nog steeds in werking want hij staat hier al sinds 1976.Deze baan heeft ook nog een authentieke stalen constructie rond deze in versie zitten.  Hieronder een onride van deze klassieker.   

Weetje: In Holiday Park (eigendom van de Plopsa groep) gebruikt men dit type inversie als toegangspoort (gele baan).  

Check HIER nog vele andere inversie types!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s