Corona: Seizoensopeningen zonder bezoekers 😢

We zijn eind maart, de start voor vele pretparken. Maar daar beslist een zeer besmettelijk virus even anders over. Begin 2020 was China het eerste land waar het coronavirus was vastgesteld. Daar besloten parken na enige tijd hun deuren te sluiten. Zo waren grote pretparken als Disney Hong Kong & Disney Shanghai onmiddelijk gesloten toen ze zagen dat het virus zich zeer snel verspreidde. Maar ook de Happy Valley parken in Wuhan en andere grootsteden bleven gesloten. Dat het bekende pretpark in Wuhan sloot is niet echt onbegrijpelijk want in deze stad was het virus voor het eerst opgedoken

Op vrijdag 27 maart zou normaal gezien Attractiepark Slagharen & Moviepark Germany haar deuren weer open. Zaterdag 28 maart (vandaag) openden Europa-Park & Heide Park haar deuren. Maar ook deze twee Duitse parken bleven gesloten.

Europa-Park kwam dan maar zelf naar buiten met unieke maar vreemde beelden. Een drone filmde het verlaten park waar anders duizende mensen wandelde, plezier maakte en nog zo veel meer.

Volgende week is in feite de grote seizoensopening voor de meeste parken. Dat is de start van de Paasvakantie. Die vakantie zien nu ook heel veel pretparken opgaan in rook. Zo is de vakantie de ideale start voor al heel wat extra bezoekers te lokken.

De vernieuwde (of uitgestelde) seizoensopening zijn voor elk park en elk land anders. Deze datums kunnen ook nog verschoven worden afhankelijk van het virus. Even een snelle, korte samenvatting:

  • België: Parken blijven gesloten tot na de paasvakantie (19 april 2020). Dit kan verlengd worden tot 3 mei
  • Nederland:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s