ONGELOOF OVER MOGELIJK UITSTEL VAN HEROPSTART BELGISCHE PRETPARKEN TOT 1 AUGUSTUS

Walibi Belgium reageert met ongeloof op het artikel dat gisterenavond verscheen op Looopings.nl, de Nederlandse referentiebron over attractieparken.

In het artikel vermeldt de Nederlandse nieuwssite een advies, dat bestemd is voor de Nationale Veiligheidsraad, om de heropstart van Belgische pretparken uit te stellen tot 1 augustus. De mededeling wekt ongeloof op bij de directie van Walibi Belgium wegens de incoherentie die deze mogelijke beslissing inhoudt:

“In onze buurlanden zijn pretparken geopend, of openen ze binnenkort. Ook de Belgische grenzen zouden op 15 juni opnieuw openen. Belgen kunnen bijgevolg naar pretparken in Nederland, Frankrijk en Duitsland, maar in eigen land niet. Deze incoherentie lijkt absurd en zou dramatisch zijn voor het Belgische toerisme. We hebben echter het volste vertrouwen in de redelijkheid die de Nationale Veiligheidsraad zal aantonen in zijn beslissing.”

Jean-Christophe Parent, CEO Walibi Belgium

Om een veilig dagje Walibi binnen de huidige context te verzekeren, ondernam het pretpark – op eigen initiatief – maatregelen op het vlak van afstand, hygiëne en heldere informatievoorziening.

“Toerisme in eigen land dient herop te leven. Walibi is de tweede grootste toeristische attractie van Wallonië. Ons doel is het park, met respect voor alle veiligheidsmaatregelen, tegen midden juni te openen.”

Jean-Christophe Parent, CEO Walibi Belgium

Volg J.Coasters overal

FACEBOOK – INSTAGRAM – YOUTUBE – TWITTER

Plaats een reactie