Bouwprojecten

In deze rubriek gaan we kijken naar de meest spectaculaire en interessantste bouwprojecten volgens JCoasters. Je zal het volledige verhaal, het bouwproces en de mening of opinion kunnen lezen in deze rubriek. JCopinion was de eerste naam voor deze rubriek.. Hieronder kan je alvast de eerste drie projecten vinden die JCoasters de afgelopen jaren het meest heeft gevolgd. Maar het zijn ook drie top achtbanen/attracties die bij J.Coasters hoog in het vaandel staan omwille van da unieke theming en het verhaal.

JCopinion foto.png
JCopinion – Projecten

Na 3 projecten in Efteling & Phantasialand wou ik nog eens een project erbij nemen dat ook uniek is door de hoge moeilijkheidsgraad voor het bouwen van deze achtbaan. Hieronder alvast het promofilmpje voor Blue Harvest.

Vliegende Hollander – Efteling (NL) 

Dit is het oudste project wat je kan vinden onder bouwprojecten. Het is geen achtbaan met heldhaftige bochten of intense momenten. Het project staat bij hoog aangeschreven door het eeuwenoude verhaal en de prachtige thematisering. De bouw was ook zeer moeizaam door de vele elementen die moesten samengebrachten worden zoals water, achtbaan en de vele thematisering.

Vliegende Hollander – Efteling

Klugheim – Phantasialand (DE) 

Toen Phantasialand in 2006 de inverted coaster Black Mamba opende wat dit ongezien. Een achtbaan die volledig ondergronds is en ook nog een perfecte thematisering heeft. De jaren nadien bouwde Phantasialand nog diverse andere flatrides die een perfecte thematisering hadden. Tien jaar na de opening van Black Mamba verbaasd Phantasialand ons opnieuw met de opening van Klugheim. Dit middeleeuws themagebied bevat 2 achtbanen. De hoofdachtbaan is Taron, deze spaghetti coaster wurmt zich een weg tussen de basaltstenen en de houten huisjes. Het bouwproces was dan ook een huzarenstukje door de vele elementen die tegelijk meespeelde. Het eindresultaat is gewoon de hoogste lat die in een pretpark is gelegd volgens J.Coasters.

Taron in Klugheim – Phantasialand

Rookburgh – Phantasialand (DE) 

Nog voor de opening van Klugheim begon Phantasialand met een tweede meesterwerk. In 2016 brak men de simulator Race for Atlantis af. In 2017 was het eerste baanstuk gelegd. De opening is er nog altijd niet in 2020. Maar men verwacht dat dit unieke steampunk project opent in 2020. Het project Rookburgh kan je dus bij J.Coasters op de voet volgen. Lees hier het hele bouwproces van 2016 tot nu!

Rookburgh – Phantasialand

Blue Harvest in Gröna Lund

Gröna Lund is een van de meest compacte parken ooit. Ik bezocht het enkele jaren geleden. Het blijft ongezien hoeveel achtbanen elkaar daar kruisen. Toch is het nu nog spectaculairder dat ze hier nog een B&M coaster gaan bij proppen. In 2021 mogen we waarschijnlijk Blue Harvest verwachten.