Klugheim

Klugheim voor J.Coasters is dit het beste themagebied met de beste achtbaan namelijk Taron. Hoewel Phantasialand zeer zwijgzaam is over de projecten heb ik wat extra opzoekingswerk gedaan over de nieuwsflitsen van dit mega project.

taron_2-1400x780

Nog voor de Chiapas wild waterbaan klaar was begon Phantasialand met het volgende project genaamd …?  In de winter besloot Phantasialand om het Western gebied volledig plat te gooien. Hierdoor verdween weer een iconische attractie namelijk de dark-ride “Silbermine”.  Hierdoor ontstaat in de zomer van 2014 een grote open vlakte. In feite mag ik niet spreken over een grote oppervlakte want het gebied lag tussen de twee waterattracies in namelijk de rapid river “River Quest” en de toen geopende boomstam attractie “Chiapas“.

Het nieuwe gebied zal nog duurder en complexer worden dan Chiapas. De nieuwe wereld zal onderdeel zijn van mystery waardoor we griezelachtige kastelen mogen verwachten. Maar Phantasialand legt weer een fotoverbod op rondom de gehele werk en bouwplaats. 

In oktober 2014 komt Phantasialand met een zeer vreemde naam naar buiten namelijk “Klugheim”. Op dat moment was het niet duidelijk of het zou gaan of het de naam van een themagebied is of dat van een attractie.

In de winter van 2014 en 2015 verschijnen zwarte rotsen. Phantasialand neemt ook een patent op de naam Taron. De eerste onderdelen van Intamin AG verschijnen op de bouwplaats. Eerder werd er al gefluisterd dat Phantasialand in 2016 met een spectaculaire lanceer achtbaan zou komen.

Tijdens het voorjaar zien we steeds meer achtbaan supports die boven de hekken verschenen. De eerste baandelen vliegen ook doorheen de lucht. Het gebied begint steeds voller te geraken waardoor het alvast duidelijk is dat het een uniek achtbaan zal worden.

In april 2015 lost Phantasialand eindelijk iets meer over het project. Zo bevestigd Phantasialand dat het nieuwe thema-gebied “Klugheim” zal heten. Taron zal dan weer de naam van de achtbaan worden. Het wordt Europa’s snelste multi-launch coaster.

In juni 2015 bezoekt J.Coasters Phantasialand op dat moment kan je alvast een blik werpen op het gebied door kleine luikjes. De volledige baan was op dat moment volledig ingepakt zodat er geen spuitbeton kon druppelen op de baan . De hele zomer wordt er hard gewerkt en in oktober 2015 is de baan volledig rond.

Vele fans hopen nu om zo snel mogelijk op de eerste testritten en het ontwerp van het karretje. Maar dan merken enkele fans dat er nog vreemde supports staan die niet van Intamin AG zijn. Door de druk van de fans komt Phantasialand met fantastisch nieuws naar buiten.

b-taron-phantasialand-02

Ze bouwen een tweede achtbaan genaamd Raik. Het zal een junior boomerang coaster worden van Vekoma. Deze baan wordt op twee maanden volledig opgebouwd.

Normaal gezien is alles goed uitgetekend en bedacht. Toch botst Phantasialand op een probleem. Het laatste baanstuk kan niet geplaatst worden door een stuk rots dat in de weg zit. Er zit niks ander dan de rots weg te beitelen.

In maart 2016 gaat opnieuw het zomerseizoen van start waardoor er weer nieuwe bouwfoto’s komen. Tijdens de maanden maart worden de twee achtbanen volop getest. De laatste hand wordt gelegd aan het themagebied.

040416raikieboy1

Begin juni komt Phantasialand met het verlossende woord. Eind juni opent Klugheim, vanaf dan is het enkel nog maar aftellen naar die datum. Bij de pré-opening voor de pers is dan ook iedereen zeer onder de indruk en kan niemand het gebied in één woord omschrijven.

Het is gewoon Phantastisch wat Phantasialand hier heeft gemaakt. Er gingen al geruchten op dat Taron de Black Mamba met een simpele knip van de troon zou stoten. Het heeft het niet alleen van de troon gestoten maar het heeft ervoor gezorgd dat Phantasialand de hoogste lat heeft gelegd voor het bouwen van een nieuw project.

klugheim1

Uiteraard heeft JCoasters de opening vanop foto’s en livestreams gevolgd. In september heb ik het dan ook effectief Phantasialand bezocht en de vele lovende woorden zijn zeker niet gelogen. Ik kan hier nog vele pagina’s over schrijven maar ik heb maar één tip en dat is gewoon er naar toe gaan en je laten onderdompelen in deze mysterieuze wereld.

We dachten allemaal, dit kan niet over troffen worden… tot Phantasialand in 2016 begon met de afbraak van Race for Atlantis. Hierdoor ontsonden er weer veel geruchten over een nieuw project. Ook dit project kan u ook bij J.Coasters lezen. Onder bouwprojecten is er een tabblad genaamd ROOKBURGH!

Afbeeldingsresultaat voor race for atlantis phantasialand