Favorieten

Achtbanen

Hieronder kan je de favoriete achtbanen of coasters vinden van J.C(o)asters. Deze achtbanen zijn mijn favorieten omdat ze net dat tikkeltje meer hebben dan andere coasters/achtbanen.

Taron 

Deze multi-launch achtbaan van Intamin is geopend in 2016 en kan je vinden in Phantasialand (De). Hij is gelegen in het themagebied “Klugheim“, dit is een uitbreiding van het Mystery gedeelte. De prachtige rotswanden zorgen voor near-miss effecten. Daarnaast is het gebied Klugheim voor mij het best gethematiseerde gebied op dit moment.

Blue Fire

Dit blauwe gevaar staat in Europa-Park (De) en is een gelanceerde achtbaan met de grootste looping van Europa. De heupbeugels zorgen voor een unieke ervaring (vooral in de schroef op het einde). De achtbaan ligt in het Ijslandse themagebied en is gesponsord door Gazprom.

Der Schwur des KÄRNAN

Deze mega coaster van Gerstlauer kan je vinden in het Duitse Hansa Park. Deze achtbaan heeft bij mij (J.Coasters) een diepe indruk nagelaten door de unieke elementen en de kronkelende baan op tientallen meters in de lucht. Daarnaast heeft deze achtbaan ook een zeer mooie gethematiseerde wachtrij met een ongezien keuze element van de plaatsen.

Als we gaan kijken naar de favorieten in de categorie “niet-achtbanen” dan zijn dit de beste waterattracties & drop towers.

Vele achtbanen smijten altijd met unieke elementen en records. Hoewel deze achtbanen na een tijdje worden herhaald is dit zeker niet voor alle achtbanen en attracties. Zo heb ik alvast twee opmerkelijke records op mijn naam staan:

  • Grootste looping (non-inverted) ter wereld
  • Snelste achtbaan ter wereld (lancering)

Baanbrekende achtbaan records

 Flying Aces 

Voor de volgende achtbaan vliegen we letterlijk en figuurlijk naar Abu
Dhabi. Deze achtbaan staat in Ferrari World. Flying Aces is uniek omdat het de
hoogste looping bevat hoewel hier wel enige discussie over bestaat aangezien
het een non-inverted loop is. Deze gigantische lus is 52 meter hoog. Het
wagentje is soort van wing-coaster.      

Formula Rossa 

Waterattracties & torens

Niks is zo leuk als een heerlijke waterattractie te doen in de zomer! Bij de ene attractie ben je een beetje nat en bij de andere dan weer volledig doorweekt. Alles hangt af van je zitplaats & gewicht in het bootje of wagentje. Hieronder kan u de favoriete waterattracties van J.C(o)asters vinden!

  • River Quest: Deze rapid river is uniek in zijn soort. Door de vele lagen in het gebouw zijn er veel afdalingen. Deze zorgen ervoor dat je meer dan 50% kans hebt om nat te worden. Deze waterattractie is te vinden in het mysterygebied te Phantasialand. (Special element: lifthill gevolgd door een steile afdaling)

  • Pulsar: Deze waterachtbaan is een wereldprimeur van Mack Rides deze topper kan je vinden in Walibi Belgium. Het bootje wordt meermaals afgeschoten. Eerst 50km/h, daarna 80km/h en tot slot 100km/h. BIJ DE LAATSTE LANCERING ZAKT HET BAANSTUK IN HET WATER! (Tip: Buitenste zitplaatsen op de achterste rij zorgen ervoor dat je kletsnat uit deze topper komt)

Uiteraard zijn er nog vele andere watertoppers, denk maar aan Chiapas (Phantasialand) Poseidon & Atlantica Supersplash (Europa Park) en tot slot de Belgische splash-battle “de Banana Battle in Bobbejaanland“. Uit deze waterattractie is het ONMOGELIJK om droog uit te komen.  Normaal gezien moest je bij deze attractie op de schietschijven om te battlen tegen de apen. Dit is eigenlijk nooit gebeurd want de mensen spuiten gewoon op elkaar waardoor het echt waterfestijn wordt.

Mijn favoriete attracties zijn de vrije val torens. Je hebt er in verschillende hoogtes & snelheden. Bij de ene val je naar beneden en bij de andere word je omhoog geschoten. Hiervoor zijn allemaal specifieke termen voor zoals: Double shot, Space shot, Super shot en Turbo Drop. Tegenwoordig is de zithouding een extra belevenis. Bij de meeste zit je in een normale houding maar soms kantel je een beetje naar voren op het hoogste punt, of sta je recht. De laatste nieuwe trend is dat je stoel volledig naar beneden kantelt waardoor je recht naar de grond kijkt. Hieronder de favoriete torens van J.C(o)asters.

  • Mystery Castle is een  bungee drop gebouwd in een griezelig kasteel. Je kan de strijd aangaan in Phantasialand te Duitsland. De wachtrij is fantastisch gethematiseerd waardoor de spanning al begint nog voor de rit. Ontsnap aan de vloek van de familie Von Windhofen.

  • The Twilight Zone Tower of Terror. Dit hotel is de tweede beste vrije val toren van Europa. Dit heeft het te danken aan de mooie thematisatie. Het unieke moment is wanneer je de dertiende verdieping bereikt en de twee volledige parken kan bewonderen. Deze Terror Tower kan je vinden in het Studios Park nabij Disneyland Parijs. Uiteraard zijn er vele kopieën in de andere Disney Parken.

  • Ikaros. Deze toren is uniek in Europa door de speciale val. Wanneer je boven bent op 100 m hoog kantelen de stoelen zodat je met gezicht recht naar beneden kijkt. Dit is uiteraard een speciaal moment want je valt als het ware met je gezicht op de grond. Deze vrije val toren kan je vinden in het Scandinavische park “Gröna Lund“. In dit park vind je 3 vrije val torens met verschillende zit & staan mogelijkheden. Het park is gekend door zijn compactheid.

  • Atmos Fear. Deze drop tower kan je vinden in het Scandinavische park “Liseberg“. Dit is de hoogste vrije val toren van Europa. Deze reus is 116 m hoog en haalt een snelheid van 109km/h. Samen met Helix en Balder zijn dit de toppers in dit Scandinavische park.