Reviews

Hieronder kan je de park en attractie reviews vinden die ik zopas heb gedaan. Geniet van deze speciale pretpark/attractie reviews!

Plopsaland

Plopsaland De Panne Winter Magic

Op 30 december 2019 bezocht Plopsaland De Panne met The Belgium Games. Tijdens dit bezoek was het ook Winter Magic. Hierdoor was het park aangekleed met duizenden lichtjes en kerstbomen. Maar ik had ook een Plopsa-achtige kerstman gevonden zoals je hieronder kan zien.

Het park had ook een mooie lichtshow met de bekende Plopsa figuren. Deze figuren waren verspreid op de Big & Betsy hoeve. Op deze hoeve kon je met een tractor naast deze mooie beelden rijden.

Sinds de zomer hebben de boomstammen een nieuwe thematisatie gekregen. Dit is ontworpen door Piet De Koninck van King Concept. Hij is de vaste huisontwerper voor de plopsa groep.

Door de winteropening was het park tot 19u00 open waardoor het park een unieke beleving is na zonsondergang. Zo is het Prinessia kasteel fantastisch verlicht.

Een foto met enkele bekende Plopsa figuren mocht natuurlijk niet ontbreken tijdens dit bezoek.

Tot slot heb ik ook alvast een foto van de bouwplaats waar in 2021 een Extreme Spinning Coaster komt van Mack Rides. Hierop is natuurlijk nog niets te zien maar zo zien we dat de achtbaan een centrale plaats krijgt in het park.

Dit pretparkbezoek was uiteraard ook het laatste park voor 2019. Maar niet getreurd in 2020 staat er weer heel wat op planning. Volg J.Coasters op Facebook voor nog meer pretparknieuws en nog zo veel meer.

IAAPA Europe (EMEA) Paris 2019

Op 18 september trok ik (J.Coasters) naar de grootste pretparkbeurs van Europa. Dit jaar was het in Parijs. De stad van Disneyland Parijs en Parc Asterix. Hieronder zien jullie een korte review van de beurs met enkele bekende leveranciers met één van hun bekendste projecten/producten.

Het bezoek aan deze beurs heb ik te danken aan KCC Entertainment Design!

Heide Park | Pretparktrip 2019

Na Hansa Park reden we verder richting Soltau voor Heide Park. Dit was het derde en tevens ook laatste park van de pretparktrip. Heide park is het tweede grootste pretpark van Duitsland. Dit gigantische park heeft heel wat achtbanen, een leuke vrije val torenen diverse flat-rides.

Dit park was ons laatste park, niet alleen omdat het het grootste park was. Maar ook omdat het de meeste achtbanen heeft. Sommige hadden zelfs een leuke twist. Zoals de Krake, een normale dive coaster maar het watereffect zorgt voor een leuke toevoeging.

De twee top achtbanen in Heide Park zijn:

Al deze toppers zullen zeker een plaatsje krijgen in de top 10.

Natuurlijk konden souvenirs niet ontbreken, ook hier heb ik enkele leuke gadgetsgekocht die zeker niet mochten ontbreken in mijn collectie.

Hieronder zien jullie de twee park reviews van het park! #myworldsharedwithyou

Heide Park Resort (dag1) | JCoasters & The Belgium Games | review | Colossos Kampf der Giganten

Heide Park Resort (dag 2) | JCoasters & The Belgium Games | review | Flug der Dämonen

Hansa Park | Pretparktrip 2019

Na Slagharen reden we voor de pretparktrip verder richting Noord-Duitsland. Hier was het geweldige Hansa Park te vinden. Dit groene, gezellige park ligt aan de Oostzee in Sierkdorf. Dit park hebben we zelfs twee dagen bezocht.

Bij dit park kan je gerust zeggen “VERWACHT HET ONVERWACHTE”. Het park was leuk aangekleed en heeft unieke attracties de je nergens anders kan verwachten. De wachtrijen bij enkele achtbanen waren mooi gedecoreerd.

De drie top attracties waren:

  • Highlander
  • Fluch von Novgorod
  • Der Schwur des KÄRNAN

Deze top vrije val torens en top achtbanen zullen zeker een plekje krijgen in de top 10’s. Maar deze twee achtbanen en de vele ander achtbanen kunnen jullie ook terug vinden in de coaster counter.

Tot slot heb ik ook enkele souvenirs van deze top attracties. Deze kan je terug vinden bij de gadgets!

Hieronder zien jullie alvast de reviews van ons 2-daags bezoek aan dit park!

#myworldsharedwithyou

Hansa Park (dag 1) |JCoasters & The Belgium Games | Highlander & der Schwur des KÄRNAN

Hansa Park (dag 2) |JCoasters & The Belgium Games |review| Fluch von Novgorod

Slagharen | Pretparktrip 2019

De grote pretparktrip zit er op! De komende weken en maanden gaan er veel veranderingen worden doorgevoerd zoals nieuwe top 10 lijstjes, maar ook nieuwe artikels. Maar ik heb deze trip niet alleen gemaakt. Deze trip was in samenwerking met The Belgium Games.

De top 10 houten achtbanen is alvast aangepast! De rest volgt, blijf dus zeker de pagina volgen voor de laatste updates.

Maar het eerste pretpark van onze trip was Slagharen in Nederland! Hier stond de Gold Rush. Dit was de belangrijkste achtbaan van het park en een leuke toevoeging aan de J.Coaster(s) Counter. Van deze achtbaan heb ik ook nog twee leuke gadgets deze kan je HIER terug vinden. De beste plaats in de Gold Rush is rechts achteraan, dit geeft de meest intense rit.

Slagharen is zeer leuk kleinschalig pretpark wat ideaal is voor families. Zo is er ook een leuke familie achtbaan van Vekoma.  Maar ook heel wat trackrides.

Hieronder kan u alvast mijn review van Slagharen terugvinden. Blijf de website en social media kanalen volgen voor meer updates van de pretparktrip en nog veel meer!

#myworldsharedwithyou

Tilburgse Kermis 2019 review

In juli 2019 bezocht ik de Tilburgse Kermis in Nederland. Dit is mijn eerste review van een kermis. Er stond zelfs een hangende achtbaan.

Deze hangende achtbaan tel ik niet mee in de J.Coaster(s) Counter.  Maar check vooral deze review van de Tilburgse Kermis 2019!

BOBBEJAANLAND: Fury is beste achtbaan van België.

Op 30 juni trok JCoasters naar Bobbejaanland voor de nieuwste achtbaan “Fury” te ontdekken. Dit ging gepaard met een ontdekking in Land of Legends.

Bobbejaanland heeft zeker zichzelf overtroffen met deze fantastische coaster die ook nog eens het unieke element qua ritmogelijkheid (vooruit of achteruit) heeft. De nieuwe thematisering is zeker een upgrade voor Bobbejaanland. Check hieronder de legende en Fury!

 PLOPSALAND: 70e COASTER – ANUBIS THE RIDE

In mei 2019 stond de 2e pretparktrip op de planning. Deze keer ging J.Coasters naar Plopsaland De Panne aan de Belgische kust. Het was een bijzonder bezoek aangezien hier de kaap van 70 achtbanen werd bereikt voor de J.Coaster(s) Counter. Niet alleen de 70e achtbaan maar ook de 71e achtbaan heeft J.Coasters gedaan. De 70e achtbaan was Anubis The Ride  en de 71e achtbaan was Heidi The Ride.

Anubis The Ride was een fantastische Gerstlauer. Snelle lancering, scherpe bochten en duizelingwekkende inversies. Wat wil een pretparkfan nog meer. Heidi The Ride was ook een fantastische baan. Deze is gemaakt door Great Coasters International. Dit is tevens ook de 2e houten achtbaan in België.

J.Coasters kijkt nu al uit naar de opening van het Plopsa Hotel in 2020. Geniet van de review in Plopsaland De Panne ! #myworldsharedwithyou

Hieronder kan je alvast de review vinden van het pretparktripje naar de Plopsaland De Panne.

Vergeet zeker niet te abboneren op het kanaal en bekijk zeker ook eens de Facebookpagina van J.Coasters: https://www.facebook.com/j.coasters/

Thumbnail Plopsa Youtube

EFTELING: WEGWAAIEN IN DE BARON!

Begin februari maakte J.Coasters zijn eerste pretparktrip in 2019. Omdat het nog vroeg in het jaar was en omdat er niet veel parken open waren had J.Coasters gekozen om naar de Efteling te gaan.  De Vliegende Hollander was gesloten voor onderhoud en omdat in maart er een nieuwe single-riders wachtrij zal komen bij deze achtbaan/dark-ride. Daarnaast bleef Baron 1898 bijna de hele dag dicht door het slechte weer. Gelukkig ging op het einde van de dag de Baron nog even open. Zo kon J.Coasters toch nog een ritje maken in deze prachtige dive-coaster. Hier kan je alvast de review vinden van het pretparktripje naar de Efteling:

Vergeet zeker niet te abboneren op het kanaal en bekijk zeker ook eens de Facebookpagina van J.Coasters: https://www.facebook.com/j.coasters/

32

MOVIELAND PARK: ZELF RIJDEN, DOORWEEKT EN ZO VEEL MEER!

Afgelopen zomer bezocht ik Movieland Park in Italië aan het Gardameer. De nieuwste attractie was een dinotour met een jeep. Het is de eerste attractie in de wereld waar je zelf mag rijden. Voor achtbanen ben je hier misschien niet aan het juiste adres hoewel de “Diabolik Invertigo” toch een intense boomerang-coaster is. Het boegbeeld van het park is de vrije val toren. Dit is zeker een uniek exemplaar aangezien er maar een paar in de wereld nog in werking zijn. De twee toppers zijn voor mij de “Magma 2.1” & “U-571 Submarine Simulator”. De Magma 2.1 is een grote trucktour langs diverse scenes met water en vuureffecten. De attractie die mijn hart volledig heeft veroverd is de U-571. Het is gebaseerd op de gelijknamige film. Ik wil hierover niets verklappen, maar wel als tip meegeven dat een poncho zeer handig is.

FÉNIX in TOVERLAND! 

Fénix, in één woord? FENOMENAAL! Top achtbaan met hoge snelheid en het vliegen is zo realistisch. Wanneer je ook nog eens het voorste zitje neemt bij de linkervleugel is het helemaal af . Dit zitje zorgt ervoor dat je een geweldig gevoel krijgt bij de Drive Drop. De 5G die je krijgt in de scherpe helix bocht voel je totaal niet. Als je in Toverland bent sla hem dan zeker niet over!