Top 10 Belgische achtbanen

België, een van de kleinste pretparklanden. Toch zijn er in België maar liefst 7 parken te vinden. Ik (J.Coasters) ben te woonachtig in België en daarom kon een Belgische achtbanen top 10 niet uit blijven daarom kan je hieronder een top 10 zien volgens mijn JCopinion mening. Bij deze bedank ik alle parken (incl. de achtbaanbouwers) die al dit moois verwezenlijken. In deze top tien maak ik geen verschil tussen hout of staal. Veel plezier met deze top10  Belgische achtbanen.

10) Speedy Bob – Bobbejaanland

Afbeeldingsresultaat voor speedy bob

9) Calmity Mine – Walibi Belgium

8) Tiki Waka  – Walibi Belgium

7) Heidi The Ride – Plopsaland De panne

6) Revelution (mount mara) – Bobbejaanland

Afbeeldingsresultaat voor bobbejaanland revolution

5) Psyké Underground – Walibi Belgium

4) Weerwolf (Loup garou) – Walibi Belgium

3) Typhoon – Bobbejaanland

2) Anubis The Ride – Plopsaland De panne

1) Fury – Bobbejaanland

Verdwenen topper:

Een unieke achtbaan was de Vleermuis in Plopsaland De Panne. Deze achtbaan verdween in januari 2018. De achtbaan ging over Klus die wou vliegen. Deze hangende achtbaan is verkocht aan een park in  Indonesië. De baan was gebouwd door Caripro. Maar Plopsaland De Panne heeft in oktober 2019 iets speciaal aangekondigd voor op de plaats van de vleermuis (zie toekomst)

Toekomst:

De laatste jaren en vooral de toekomst ziet er zeer rooskleurig uit voor de achtbaanfans in België. Zo heeft Bobbejaanland dit jaar een topper neergezet die direct ook mijn favoriete achtbaan is (maar ook van vele andere). Het is af te wachten of Bobbejaanland de komende jaren nog achtbanen zal openen. Maar ik vermoed van niet aangezien ze al 8 coasters in hun park hebben  en ook het budget een groot heikelpunt is in het land van Bobbejaan Schoepen.

Bellewaerde opende laatste jaren ook steeds meer achtbanen denk maar aan de Huracan en de Dawson Duel. Daarnaast hebben zij ook nog een family coaster aangekondigd voor 2020.

Maar niet alleen Bellewaerde heeft een achtbaan op de planning staan, maar ook Walibi Belgium. Zij opende in 2018 de achtbaan Tiki Waka (plaats 8). Dit jaar (2019) opende ze zelfs nog een kinderachtbaan. Walibi is absoluut het park voor de durfals. De toevoeging van deze twee achtbanen is een deel van hun masterplan. Dat zal het hoogtepunt bereiken in 2021 want dan openen ze een mega coaster van Intamin AG.  

Maar in 2021 krijgen we een waardige, een uniek, een extreme achtbaan in Plopsaland. Zo krijgen we een extreme spinning coaster. De draaiende achtbaan heeft ook nog eens twee lanceringen en meerdere inversies. Dit type zal gebouwd worden door Mack Rides. Dit type bestaat enkel nog maar in het Amerikaanse park “Silver Dollar City” en heet Time Traveler. Dat Plopsa deze achtbaan ging bouwen was in feite al een beetje bekend. Zo had CEO Steve Van den Kerkhof zijn oog laten vallen op deze draaiende achtbaan bij een bezoek aan het park. Hieronder zie je Time Traveler in Silver Dollar City en remake van de achtbaan in NoLimits.