Top 10 Restaurants

Je komt binnen in een pretpark en je ziet overal ruige achtbanen en de tofste attracties. Maar op ieder plekje in het park is er wel een snackpunt waar je frieten en diverse snacks kan krijgen. Dit is natuurlijk allemaal zeer gewoon, maar in deze top 10 neem ik jullie mee naar enkele leuke restaurantjes waar je net even iets anders kan eten of die een leuk kantje hebben. Dus schuif je voeten maar onder tafel en eet smakelijk!

10) Leuke snackpunten in diverse parken 

Op plaats 10 heb ik toch gekozen voor de gewone standaard kraampjes maar deze verkopen de producten net iets leuker. Mijn favoriete snack in elk pretpark is een gebakken aardappel in dunne schijfjes op een stokje. Deze kan je in zo wat elk pretpark terug vinden.  Zie hier rechts alvast de potato twister vanuit de Efteling.

  • Broodje Unox (Efteling)  

Een andere leuke snack is broodje Unox in de Efteling. Op diverse pleinen in de Efteling kan je zo’n kraampje vinden. In feite is het een gewone simpele hot-dog van het bekende merk Unox. Bij deze hot-dog kan je ook nog kiezen voor mosterd en/of ketchup.

WAAR: Naast Piraña, tegenover de Vliegende Hollander, nabij Carnaval Festival, tegenover Villa Volta.

  • Moby Dick Hot Dogs (Europa-Park)  

Een hotdog met een leuke toets? Dan moet je bij het hot-dog kraampje zijn in het Ijslandse themagebied van Europa Park. Bij deze hot-dogs heb je de keuze uit diverse sauzen. Maar je kan er ook nog toppings bijvragen zoals crispy ajuintjes, zuurkool. Tot slot hebben ze ook nog een pikante variant als hot-dog voor als het echt te koud is in Ijsland.

WAAR: tegenover Whale Adventures 

Mijn favoriete (gezonde) snack in een pretpark is een fruitstok. Je kan kiezen uit een gesuikerde appel of diverse fruitstukjes op een stokje met daarover bruine of witte chocolade. Mijn favoriet is aardbei met witte chocolade. Dit soort snack kan je ook vaak terug vinden in andere pretparken of op kermissen.

WAAR: Overdekte kraampjes in het Mexico gebied net langs Kaisersplatz  

9) Familien-Restaurant “ Weltumsegler” (Hansa-Park)

Tijdens de grote pretparktrip van 2019 bezocht ik samen met The Belgium Games Hansa Park. In dit hoofdrestaurant van het park genoten we van zoals op de foto van een stukje gerookte zalm met sla en een uitgeholde aardappel. Maar je kan ook kiezen voor een schnitzel, een pasta of andere standaard gerechtjes. Het restaurant is minimaal gethematiseerd en verdient daarom een negende plaats in deze top 10 restaurants in pretparken.

WAAR: links van het grote inkomplein in de mainstreet huizen 

8) Het wapen van Raveleijn (Efteling)

Voor plaats 8 moet je in de Efteling zijn. Enkele jaren geleden bezocht ik dit restaurant na de laatste avondshow van Raveleijn. Dit restaurant bevindt zich in de huisjes die tijdens de show dienen als decor. Het restaurant is middeleeuws aangekleed en kan enkel bezocht worden op reservatie na de show. Het diner is dus vooral bedoeld voor de hotelgasten van het park.

WAAR: nabij de Ravelijn show in Marerijk 

7) Tapas-Bar Cocorico (Phantasialand)

Heb jij zin in een stralende zon & heerlijk tapas? Dan ben je bij de Tapas-Bar Cocorico aan het juiste adres. In het restaurant kan je terecht voor leuke tapas om te delen of echte Mexicaanse gerechten zoals spare-ribs & tacos. Deze tapas schotel kan je best niet combineren met een ritje in de Talocan 😉

WAAR: onder Talocan nabij de trappen

6)  Fjord Restaurant (Europa Park)  

Dit restaurant zal altijd wel een beetje een dubbel gevoel hebben bij mij. In april 2018 bezocht ik dit restaurant voor het eerst. Uiteraard genoot ik van de bekende köttbullar. Een maand later gaat het restaurant mee in de vlammen op met de megabrand. In de zomer van 2019 ben ik opnieuw gaan eten in dit vernieuwde restaurant opnieuw voor de Zweedse balletjes. In dit restaurant kan je natuurlijk ook genieten van visgerechten in een scheepsvaart decor.

WAAR: in het hart van het Scandinavische themagebied

5) Rutmor’s Taverne (Phantasialand)  

Wie echt wil genieten van het interieur en graag authentieke gerechten wil eten moet in Rutmor’s Taverne zijn. In het hartje van Klugheim kan je terecht in dit kleine restaurant voor echte boerenschotels. De gerechten worden geserveerd op een zware donkere leisteen in een grote ijzeren kom. Het restaurant is in feite een beetje klein, reserveren is de boodschap. Persoonlijk ben ik niet echt fan van deze gerechten maar laat het je niet tegen houden om het zelf eens te testen in deze middeleeuwse stijl.

WAAR: op het hoofdplein van Klugheim

4) The Flaming Feather (Toverland)   

Hou jij ook zo van bourgondische gerechten? Dan ben je bij de The Flaming Father aan het juiste adres. Na een stevig ritje op de Fénix kan je genieten van heerlijk spare-ribs, een hamburger, een salade of een lekkere borrelplank. Dit kan je combineren met een heerlijk Fénix biertje of een lekkere frisdrank. Bij Merlin’s Quest is er voor iedereen wel wat. Om het eten rustig te laten zakken kan je genieten van een rustig bootvaartje in Merlin’s Quest.

WAAR: naast Merlin’s Quest

3) Prinsessia Kasteel (Plopsaland De Panne)

Trek je mooiste jurk maar aan en begeef je naar de balzaal in het Prinsessia Kasteel. In dit kleurrijke kasteel kan je terecht voor diverse gerechten in een koninklijke sfeer. Indien je lekker lang wil tafelen dan kan kiezen voor een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Alsof dat nog niet genoeg is kan je ook nog eens kiezen voor Plopsa-champagne of andere aperitieven. Zelfs voor de allerkleinste kan je heerlijke kinderchampagne bestellen.

WAAR: nabij het grote meer tussen Rox Flyer & het Wickie de Viking themagebied

2)  Mandschu (Phantasialand)  

Gooooonggg, 第二 (Dì èr = nummer 2)!Ja hoor we zijn terug in Phantasialand maar deze keer zijn we in China Town. In Mandschu kan je even alle drukte van het park vergeten en genieten van heerlijke rijsttafels. In dit Chinees restaurant kan je uiteraard kiezen uit verschillende bijgerechten en heb je de keuze uit bami of nasi. Op een mooie dag kan je perfect op het terras zitten boven de omliggende vijver. Terwijl de Chinese Koi vissen onder je zwemmen geniet jij van een heerlijke Oosterse gerechten.

WAAR: bij het hoofdplein van China Town naast River Ques

1) Food Loop (Europa-Park)  

Het beste restaurant voor mij is ongetwijfeld Food Loop. Wanneer je in Europa Park bent is dit restaurant een absolute must! Ondanks dat je misschien lang moet aanschuiven vooraleer je een tafeltje krijgt toegewezen is dit restaurant zeker qua entertainment gehalte van top niveau. De gerechten zijn in het algemeen zeer traditioneel. Maar je eten op tafel krijgen via een achtbaan dat is toch wel uniek. Alle tafels zijn uitgerust met een spiraalvormige stalen constructie die je eten moet afleggen vooraleer het je tafel bereikt.

Voor wie het nog spectaculairder wil  en vooral geluk heeft krijgt tafel 7 aangewezen. Dit is een tafel waarbij ook nog eens het eten door een looping gaat. Amusement gegarandeerd.

Hoe werkt het? Bij het binnenkomen krijg je een tafel toegewezen afhankelijk van het aantal personen en vrije plaatsen.Iedereen krijgt een kaart die hij/zij moet gebruikenbij de bestelling. Elke persoon heeft ook een eigen nummer en kleur op zijn/haar plek. Aan elke tafel zijn enkele schermpjes waarop je kan bestellen. Je legt je kaart op de scanner, je kiest het juiste kleurnummer en je besteld je favoriet gerechtje en drankje. Niet veel later zie je plots je eten afkomen langs de stalen buizen. Het eten zit vaak in ketels met daarrond een elastiek. Bij elk gerecht zit een kaartje met de juiste kleurnummer. Onderaan de buizen bij de tafel zit een grote draaischijf. Je blijft draaien tot het eten bij jou is en de houder gaat in een grote linnen mand die het personeel na een tijdje opruimt. – Geniet van de show & eet smakelijk.

TIP: ga misschien al om 11u eten zodat je de drukte voor bent. Of laat een familielid of vriend(in) die even geen attractie wil doen alvast laten aanschuiven. Zodat je na een achtbaanritje (Euro-Mir) direct aan tafel kan schuiven.

WAAR: bij het Luxemburgs Plein tussen Rusland & Holland in de blauwe kegel

Zo ik hoop dat wanneer je een van de volgende keren naar een van deze parken gaat mijn top 10 in het achterhoofd houd want ze zijn stuk voor stuk allemaal de moeite waard. Maar alles hangt af van wat je graat eet. Ga desnoods alvast even binnen in elk restaurant om het met je eigen ogen te kunnen zien waarom dat restaurant zo speciaal is volgens J.Coasters